LET OP – aanstaande vrijdag start onze inschrijving

Junior Fashion College – Kinderen ontdekken modefotografie als kunstvorm

Voor kinderen tot 12 jaar met een passie voor mode en kunst biedt het Junior Fashion College een unieke kans om modefotografie als kunstvorm te ontdekken en in contact te komen met professionals uit de mode- en kunstwereld. Dit programma, dat vanaf 18 oktober van start gaat, biedt jonge deelnemers de mogelijkheid om hun creatieve talenten te ontwikkelen en een bredere kijk op kunst en de mode-industrie te krijgen.

Modefotografie speelt een belangrijke rol in het vormgeven van culturele trends en het vertellen van verhalen door beelden. Het Junior Fashion College leert kinderen hoe ze de kracht van visuele expressie kunnen gebruiken. Door zelf actief aan de slag te gaan met modefotografie, ontwikkelen ze hun eigen stijl en ontdekken ze hoe beelden emoties en verhalen kunnen overbrengen.

Meerwaarde van kunst en modefotografie voor kinderen

Het op jonge leeftijd werken met kunst biedt tal van voordelen. Creatieve disciplines zoals modefotografie bevorderen niet alleen het vermogen om buiten de gebaande paden te denken, maar ook om hun verbeeldingskracht en zelfvertrouwen te vergroten. Het Junior Fashion College richt zich op het stimuleren van deze vaardigheden door kinderen te leren hoe ze mode en kunst kunnen inzetten om hun persoonlijke verhaal te vertellen en hun eigen identiteit te ontdekken.

Door in contact te komen met beroepsprofessionals uit de mode- en kunstwereld, krijgen de kinderen inzicht in de mogelijkheden binnen de creatieve sector. Ze worden begeleid en geïnspireerd door experts, wat hen helpt om een breder perspectief te ontwikkelen en hun creatieve horizon te verbreden.

Partners: Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Nieuw-West, Pleinkamer en het FOAM Museum.

Over Bureau Yan
Bureau Yan is een advies- en projectbureau dat zich richt op het ontwikkelen van conceptuele producten voor kinderen, jongeren en volwassenen in de kunst- en cultuursector. Het bureau legt de nadruk op het ontwikkelen van bewust ondernemerschap, mentale gezondheid en community building, en stimuleert creativiteit als een belangrijk onderdeel van persoonlijke groei.

Contactgegevens voor persinformatie:
Fatima Essahsah
info@bureauyan.nl
06-29053233


Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Nieuw-West, Pleinkamer en FOAM Museum.